Buizerd naar de Kraaienberg

Foto: Denise de Jong
Zaterdag 1 juli 2017 vond de officiële ingebruikname plaats van twee nieuwe belevenissen van Bezoekerscentrum de Kraaienberg van het Brabants Landschap.
Brabantslandschap, Ontdek de natuur.

Enige tijd geleden trof een van de bestuursleden van de stichting helaas een dode buizerd aan op het Halsters Laag, nog helemaal in tact.
Het werk van preparateur Rogier Bogaards (Goes) zorgde voor een fraai opgezette buizerd.

Foto: Denise de Jong
Rogier werkt samen met boswachter Erik de Jonge (Brabants Landschap) en komt daardoor regelmatig dode dieren in de natuur tegen.
Bij de opening van de belevenissen op de Kraaijenberg schonk de St. tot Behoud van het Halsters Laag en het Buitengebied Wouw de buizerd graag aan de Kraaijenberg, bestemd voor educatieve doeleinden.
Leo den Heijer, Coördinator van bezoekerscentrum de Kraaienberg, nam de buizerd in ontvangst.